Biodanza, dans en meer
Levenslicht
Wat is Biodanza
 


Hier vindt je informatie over Biodanza. Hierboven, onder de knop Biodanza, staan de links naar de diverse Biodanza activiteiten.

Hier een filmpje over Sophie in de Kreukels met onze dochter Merel...
En een filmpje van de Biodanza flashmob op het Domplein in Utrecht, wat een feest! We schrijven 2016. Klik hier voor deze video.

Hier is een fragment uit een NPO1 interview met de docu-maakster Menna Laura Meijer die even uitpakt over Biodanza.
In de docu "Nu verandert er langzaam iets" onderzoekt ze 45 coaching en training varianten waar Biodanza wel heel bijzonder wordt belicht.
Kijk ook naar de trailer van de documentaire!

Van ondertiteling in het Nedelands voorzien is dit interview met Rolando Toro waar we zo blij mee zijn!!! Zie hem dansen!!!Een artikel over hoe de dans ons kan bevrijden, en wij doen dat natuurlijk met Biodanza...
Nog een artikel in Spiegelbeeld van november 2018. Met dank aan Lilly Ploegmakers!
Hier een filmpje over ons, Josť en Tjeerd...
en een filmpje met Colin Mooyman van Gewoon Gaan over Biodanza...
en een filmpje over Alejandro Toro over Biodanza...

En dan in De Wereld Draait Door (DWDD), Professor Scherder die uitlegt hoe muziek ons leven kan verrijken... op een automatische manier!!! https://www.youtube.com/watch?v=IgQjO5VwAqwen een filmpje wat "biodanza, poezie van de ontmoeting" heet, over kinderen en ouderen, over hoe krachtig Biodanza kan zijn, van onze goede vriend Ron Otten...

En mocht je interesse hebben een persoonlijke brief van Rolando Toro Araneda himself, over hoe bijzonder het is om Biodanza facilitator te zijn... kijk dan hier, en weet dat het lesgeven zeer besmettelijk is!


De doelen van Biodanza .

De belangrijkste doelen van Biodanza zijn het bereiken van menselijk geluk en welzijn, een goede algemene gezondheid en een nieuwe visie op het leven. De effecten die sinds het ontstaan van Biodanza zijn vastgesteld, zijn voor de meeste deelnemers dezelfde, ongeacht hun verschillende achtergronden en persoonlijkheden.

“Je moed en verlangen om te leven nemen toe. Je affectieve relaties met de mensen om je heen verbeteren. Je krijgt toegang tot liefde en sexualiteit. Je onderneemt creatieve activiteiten. Je hebt energie voor je werk en/of studie. Je bent tevreden met jezelf en ziet de kwaliteit van je leven toenemen.”

De Biodanza-oefeningen vormen samen een 'Vivencia', een klas die wordt gegeven met behulp van de vijf lijnen van Vivencia:

          Vitaliteit: het voelen van je eigen energie, de wereld aankunnen
          Sexualiteit: het hebben van verlangen en plezier
          Creativiteit: scheppen van nieuwe ideeën en creaties
          Affectiviteit: tederheid en respect in het geven en ontvangen van liefde
          Transcedentie: uitstijgen boven je ego om hogere nivo's te bereiken van integratie met mensen, natuur en uiteindelijk de kosmos

Biodanza stimuleert bij elke deelnemer de minder ontwikkelde lijnen en helpt ze vervolgens te integreren en te harmoniseren. Biodanza is een proces wat tijd nodig heeft.Rolando Toro Araneda


Biodanza is een systeem voor menselijke integratie ontwikkeld rond 1960 door de Chileense professor Rolando Toro Araneda, psycholoog, antropoloog, schilder en dichter.

Rolando zei zelf: “ Biodanza nodigt ons uit intens te genieten van het moment. Als we in het hier-en-nu zijn, wordt het leven fantastisch en is elk moment vol van verrukking. Biodanza is in feite het opnieuw ontdekken van liefde.”

Voor Biodanza heb je geen goede conditie nodig, en ook geen ervaring met dansen. Het gaat niet om het maken van mooie bewegingen, het gaat om volledig jezelf zijn, aanwezig in het moment met dat wat er is.

Bij Biodanza gaat het om contact maken: met jezelf, met de ander en met de groep. Zonder woorden, want de deelnemers praten tijdens de sessie niet met elkaar. Zo kunnen we ons beter verbinden met ons lichaam, onze instinctieve vermogens, die we nodig hebben voor een leven vol van liefde en vitaliteit.