Klankschalen Hoofd chakra's
Levenslicht
Klankschalen Hoofd chakra's 

Over de 7 Hoofd chakra's
Dit zijn de 7 hoofd chakra's zoals we die kennen uit de Indiase cultuur. Vooral de Yoga gebruikt deze energie centra veelvuldig.
De hier gegeven betekenis is een eenvoudige weergave van de kennis omtrent de chakra's. Er is veel literatuur beschikbaar over dit onderwerp. Ook kun je veel vinden op het Internet.Chakra Zeven - Sahasrara: toon B
Denken, universele identiteit, georiŽnteerd op zelfkennis. Dit is het kruinchakra dat rechtstreeks in verbinding staat met het bewuste zuiver gewaar-Zijn. Het is onze verbinding met de werelden generzijds, met een tijdloze, ruimteloze plek van al-wetendheid. Wanneer het goed is ontwikkeld brengt dit chakra ons kennis, wijsheid, inzicht, spirituele verbintenis en gelukzaligheid.

Chakra Zes - Ajna: toon A
Licht, archetypische identiteit, georiŽnteerd op zelfreflectie. Dit chakra staat bekend als het voorhoofdchakra of het derde oog. Het is verbonden met het gezichtsvermogen, zowel fysiek als innerlijk. Als zodanig is het de poort naar paranormale vermogens en ons begrip en inzicht in archetypes op verschillende niveaus. Wanneer het goed is ontwikkeld laat dit chakra ons helder zien, in feite krijgen we meer overzicht, kunnen we het grotere geheel overzien.

Chakra Vijf - Visshudda: toon G
Klank, creatieve identiteit, georiŽnteerd op zelfexpressie. Dit is het keelchakra, dat te maken heeft met alle vormen van communicatie en creativiteit. Hier ervaren wij de wereld symbolisch via vibraties, zoals de vibratie van klank, de bron van taal.

Chakra Vier - Anahata: toon F
Lucht, Sociale identiteit, lucht, georiŽnteerd op zelfaanvaarding. Dit hartchakra wordt het hartcentrum genoemd, en het is precies in het centrum van het stelsel van zeven chakra's. Het heeft een verbinding met Liefde en brengt tegenstellingen tot elkaar: lichaam en geest, mannelijk en vrouwelijk, persona en schaduw, ego en eenheid. Een gezond vierde chakra stelt ons in staat werkelijk lief te hebben, compassie te voelen en een diep gevoel van vrede en evenwicht van binnenuit te ervaren.

Chakra Drie - Manipura: toon E
Vuur, ego identiteit, georiŽnteerd op het neerzetten van jezelf. Dit chakra staat bekend als het krachtcentrum, bovenin de buik in de zonnevlecht. Het beheerst onze eigen kracht, wil en autonomie, en ook onze spijsvertering. Een gezond derde chakra schenkt ons energie, doelgerichtheid, spontaniteit en niet-dominerende macht.

Chakra Twee - Swadhishana: toon D
Water, emotionele identiteit, georiŽnteerd op afbakening van het eigen zelfvertrouwen. Het sacraalchakra, halverwege de buik, heeft een verbinding met de onderrug en de voortplantingsorganen, en heeft alles te maken met het waterelement, de emoties en seksualiteit. Het verbindt ons met de ander door middel van gevoelens, verlangens en beweging. Ideaal gezien verschaft dit chakra ons soepelheid en gratie, verdieping van gevoelens, seksuele bevrediging en het kunnen aanvaarden van verandering.

Chakra Een - Muladhara: toon C
Aarde, fysieke identiteit, georiŽnteerd op zelfbehoud. Helemaal onderaan de wervelkolom vormt dit aardechakra onze basis. Het vertegenwoordigt het element aarde en is als zodanig gerelateerd met onze drang om te overleven en met ons gevoel van 'aarding' en de verbinding met al onze lichamen en met de fysieke wereld. Ideaal gezien brengt dit chakra ons gezondheid, voorspoed, zekerheid en dynamisch aanwezig zijn in het hier en nu.Terug naar de Tonen

Terug naar Klankschalen