Evolutie Project
Levenslicht Biodanza
Evolutie Project
  Data:
  Niet gepland
  weekend
  tijden : 10.00 - 18.00 uur
  José: 06-43036483
  Email: biodanza@levenslicht.net


 

Nog geen planning hiervoor, we hopen dat jij het Evolutie Project voor ons organiseert!

Om jezelf en Biodanza vanuit jouw innerlijke kracht nog beter in de wereld te zetten.
Zie verder info voor prijzen.

Kijk voor wat reacties van deelnemers op deze paginaHet Evolutie Project is ontwikkeld door professor Carlos Garcia, een Biodanza docent en psycholoog die meer dan 30 jaar met en naast Rolando Toro heeft gewerkt.
Carlos vergelijkt onze maatschappij met de Japanse Bonsai boom, gesnoeid en kort gehouden.

We hebben door onze maatschappij niet altijd de ruimte gekregen die we nodig hebben om te groeien en onszelf te ontwikkelen.
Eerst leren we onze kinderen lopen en praten en vervolgens moeten ze stilzitten en hun mond houden (stil zijn). Als een constante paradox.

De wortels hebben voedsel nodig. Bij de Bonsai kunnen de wortels niet groeien door de te kleine pot (beperking). We gaan door onze honger naar voedsel zoeken zoals liefde, affectie, respect, contact etc.. We kunnen onze wortels de vrijheid geven om te gaan zoeken.

Carlos gebruikt de boom des levens als archetype, deze komt in vele culturen voor, bv. in het Westen in Griekenland, in de Oosterse cultuur in Polynesië en bij de Kelten. In de oorspronkelijke betekenis is de levensboom het symbool van kracht.

Het Evolutie Project kan een heel bijzondere levensveranderende ervaring zijn. Van Bonsai tot Levensboom. Je kunt je bewust worden van patronen en (mogelijke) blokkades in de dansen en daar doorheengaand kun je dit als een enorme bevrijding ervaren. En dat kan een aanzet zijn tot veranderen, evolueren, groeien.
Ruime ervaring met Biodanza is een vereiste om mee te doen met het Evolutie Project.

In het Evolutie Project gaan we onze eigen Levensboom dansen, ons verbinden met ons verlangen naar vrijheid, liefde, voeding en groei. Deze workshop bestaat uit 5 hoofdoefeningen:

1. De aarde en de wortels: Voeding
2. De stam: Groei, gaan staan, zelfstandig worden
3. De takken: Onze mogelijkheden ontplooien
4. De bloem: Laten zien van je schoonheid
5. De vruchten: Expressie van ons leven

In deze hoofdoefeningen kom je de volgende thema's tegen:
1. Voeding zoeken voor je wortels om een sterke boom te laten groeien. Je verlangen is je drijfveer. Je verlangen naar voeding, naar het leven, je ontwikkeling. Waar haal jij je voeding vandaan?
2. Gaan staan voor datgene in het leven waar je blij en vrolijk van word, stevigheid ervaren als de stam van een boom. In contact komen met je eigen kracht.
3. Om vervolgens onze takken, onze mogelijkheden te ontplooien, i.p.v. ze te snoeien.
4. Waardoor we tot bloei kunnen komen, onszelf durven tonen in al onze schoonheid.
5. Zodat ons leven vruchtbaar zal zijn en we ons leven expressie kunnen geven als de vruchten aan de boom.

Over de docent José Sloot: Voor mij persoonlijk, is dit in Biodanza het meest krachtige wat ik ervaren heb, diep transformerend, een echte evolutie. Groeien is voor mij een belangrijke voorwaarde in de dingen die ik doe. Ik heb er weer heel veel zin in en voel me zeer vereerd om het werk van Carlos Garcia met jullie te delen. Carlos Garcia wijst erop dat het belangrijk is om, net als het Minotaurus Project, het Evolutie Project minstens 1 keer per jaar te doen.

Verdere info:
Voor deelname aan het Evolutie Project heb je ruime Biodanza ervaring nodig, bij twijfel graag vooraf overleg.

Wij zorgen voor koffie, thee en iets lekkers.
We vragen iedereen om iets lekkers te eten mee te nemen voor de gezamenlijke lunches.


Graag ontmoet ik je bij het Evolutie Project!